Skip to content Skip to footer

Jødisk

Byrå24 er et livsynnøytralt begravelsesbyrå. Vi vektlegger å forstå ulike religioner og kulturers syn på døden, mulige særskilte ritualer for vask og stell samt varierende praksis for gravferd som sådan.

Vi skulle gjerne også bistått Jøder, men har den største respekt for at slik bistand i Oslo regionen ytes best av Det Mosaiske Trossamfund i Oslo.

Med tillatelse siteres fra deres hjemmeside:

“I Det Mosaiske Trossamfund er vi alle like når vi skal legges i jorden, enten vi er fattige eller rike, bortgjemte eller berømte. Vi har et standard opplegg for alle, ledet av det jødiske begravelsesorganet chevra kadisha. Ved sykdom og dødsfall meldes dette til chevra kadisha Chevra kadisha – «det hellige selskapet» – er en frivillig gruppe innen Det Mosaiske Trossamfund som har ansvaret for alt rundt begravelse av trosfeller. Denne gruppen påtar seg å utføre den religiøse plikten det er å gi den avdøde en verdig begravelse. Før begravelsen blir den avdøde stelt ved en rituell vask som kalles «tahara» og ikledd nye, hvite, og håndsydde klær. Alle begravelser følger samme enkle ritual.”

Vi anbefaler pårørende å gå til Det Mosaiske Trossamfund sin hjemmeside for å etablere kontakt. Lenke her: Jødisk dødsfall og begravelse i Oslo (dmt.oslo.no)

  Kontakt Oss

  Har du spørsmål? Ta kontakt!

  Har du spørsmål?
  Ring oss.

  +47 95052424

  Tilgjengelig på tlf. 24/7

   Kontakt Oss

   Har du spørsmål? Ta kontakt!

   Har du spørsmål?
   Ring oss.

   +47 95052424

   Tilgjengelig på tlf. 24/7

   This will close in 0 seconds